søndag den 25. december 2011

Spotted dick

Inga's Spotted Dick



1 kg tørret frugt (rosiner, svesker, dadler, figner, abrikoser)
200 gr cukat (mango, melon)
1 dl Bourgognevin
225 g. usalted smør
500 muskovado sukker
6 æg
250 g ris mel
100 g glutenfri melmix (Dr. Schär)
1 vanillestang
1 tsk. nellike
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefer
1 tsk. hvid peber
200 g. nødder ( valnødder, hasselnodder, mandler)
Salt og kardemomme

1. De tørrede frugter skæres i små stykker og lægges blødt i vin de burgundia, mens dejen røres færdig
2. Kom sukker og smør i en skål og rør godt sammen, pisk æggene i dagen.
3. Kom vaniljen og alle andre krydderier i dejen.
4. Kom melet i dejen og rør godt.
5. Tilsæt frugt og nødder.
6. Springformen smøres og drysses med muskovado sukker.
7. Kagen bages midt i oven ved 150 grader i 1,5 timer (eller til den er færdig, brug evt. en tynd strikkepind for at se om kagen er færdig). Kagen kan stå i ovnen til den er helt kold.
8. Tag kagen fra formen, lig på et fad og drys med flormelis.



 Enjoy

Udført af Inga

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar