søndag den 26. februar 2012

Paella


En dejlig Paella til min kæreste fødselsdagspige :-)


Den færdige ret:

Godt råd til når man laver Paella:
Safrantråde er små og det er vigtigt at få drevet farve og smag ud i retten. En god måde er at blande lidt yoghurt/ymer og safrantråde sammen og røre det rundt og stille det lidt; det hjælper til at få safranfarve og smag ud i hele retten. Dette råd vi i øvrigt hos krydderihandleren i Torvehallerne.

Til denne ret har jeg brugt risottoris. Og den er stegt i lidt olie hvorefter der tilsættes både safran og væske. Væsken kan være 1.5 liter bouillon, som tilsættes til retten lidt af gangen og langsomt. Den koges næsten væk før ny væske tilsættes. Man behøves ikke bruge al væsken. En alm. Knorr bouillon kan bruges.
Når retten er ved at være færdig tilsættes fisk og muslinger de sidste 5-10 minutter.

I denne ret har jeg brugt blåmuslinger, jomfruhummere og chorizopølser. Der er også rød peber skåret i lange, tynde strimler og så grønne bønner for at give lidt farve. Cayennepeber eller paprika skal også tilsættes retten.

LL

1 kommentar:

  1. og et glas champagne til... ;-) gerne dansk
    (dog den franske, som jeg fik, var også rigtig god!)

    SvarSlet