søndag den 4. december 2011

Ingas glutenfri boller - Lars' første forsøg

Idag er mit første forsøg med Ingas glutenfri bolleopskrift. Og det gik fantastisk. Efter flere års hårdt arbejde er det virkelig lykkedes Inga at knække koden for gode glutenfri boller.

Her er hemmeligheden:


INGAS GLUTENFRI BOLLER - OPSKRIFT

Ingredienser

250 g. Schär Brot-Mix Dunkel (brød-mix mørk)
250 g. andre blandede meltyper (Quinoa, Kartoffelmel, Rismel, Majsmel, gerne en smule amarentmel)
530 ML vand
Salt
Spiseskefuld honning
Krydderier som vanille, kanel og kardemomme
En håndfuld rosiner
Evt. valnødder skåret i små stykker

Fremgangsmåde
Varm 530 ML vand ikke så varmt. Læg cirka 30 gram økologisk gær (ikke for varmt, men lunt).
Tilsæt salt og lidt honning (en spiskeske). Opløses. Tilsæt krydderier: Kardemomme, vanille, kanel.
Tilsæt to tre spiseskefulde af olie.
250 g. mel - gerne Schär Brot-mix Dunkel (mørk) - kan købes i SuberBrugsen.
250 g. andre meltyper, som regel bruges kartoffelmel, majsmel og Quinoa - alt hvad man kan finde og gerne en blanding.
Til sidst smides en håndfuld rosiner i.

Rør det hele sammen. Lad det stå ca. 7 minutter. Lægges derefter på en bageplade. Sørg for at have våde hænder. Dejen er klistret for denne type boller, men resultatet bliver godt.

Bollerne bages ca. 20-25 minutter ved 180 grader. Evt. sidste 5 minutter på 220 grader.




P.S. Det lykkedes faktisk ret godt for mig at bruge min bedre halvdels superopskrift. Se billedet! Prøv det! Og efterlad gerne et tak her til Inga!

1 kommentar:

  1. ;-) det er en rigtig god opskrift på glutenfri boller, der ikke går nemt i stykker og bliver meget lækker.

    SvarSlet